Premiär för filmbasen.se

Perrito och Konfront kan idag stolt presentera sitt senaste gemensamma projekt: filmbasen.se!

Filmbasen är en "mötesplats och talangutvecklingscentrum för unga filmare i Stockholms län" som bedriver sin versamhet hos Fanzingo i Alby. Såhär skriver de själva:

Trots att Stockholms län har mest aktiva unga filmare i landet har länet sedan länge saknat en mötesplats där stöd ges i en kombination av coachning, teknik och kontanta produktionsmedel. Som svar på detta startade Film Stockholm och föreningen Fanzingo upp Filmbasen – en verksamhet vars mål är att bredda rekryteringen till filmbranschen och spjutspetsutveckla nya talanger till svensk film. Visionen är att bli Skandinaviens mest färgstarka växtplats för unga filmare.

Nu har Filmbasen äntligen fått ett eget hem på nätet. I nuläget är sajten först och främst ett verktyg för att informera om projektet och vad som är på gång. I fas 2 kommer vi att bygga en projekt- och communitydel där unga filmare kan samarbeta kring pågående filmprojekt, hitta nya samarbetspartner, utbyta information och ansöka om projektstöd.

filmbasen.se bygger på Drupal version 6, vilket har fungerat som en bra plattform för det här projektet och kommer att komma ännu mera till sin rätt i nästa fas. Vill du veta mer om Drupal, läs här!

Switch to English