Nyhet: FFmpeg Converter

FFmpeg Converter är en Drupal-modul som automatiskt konverterar mediefiler till olika format. Vi har arbetat med modulen under de senaste månaderna för Filmbasen. Den har funnits tillgänglig i utvecklarversion sen en tid, men idag lanserade vi äntligen den första officiella betaversionen!

Hur funkar det?

FFmpeg Converter är byggd som ett tillägg till modulen FFmpeg Wrapper. Den tar emot filer som laddas upp och ändrar ett antal av deras egenskaper, som pixelstorlek, fram rate och bit rate, varpå den sparar filen i det format man önskar.

Om filen är en video skapas dessutom tre snapshot-bilder från olika ögonblick i filmen. Dessa kan användas för att representera filmen innan den spelas upp.

Ditt eget YouTube?

Det vanligaste användningsområdet för en modul som denna är att konvertera videofiler till .flv för att kunna visa dem i en Flash-spelare. Det är det mest kompatibla och smidiga sättet att publicera video på för närvarande, och det är exakt den teknik som används av tjänster som YouTube. Med FFmpeg Converter kan du åstadkomma samma sak utan att behöva förlita dig på några externa tjänster.

Modulen åstadkommer allt detta med hjälp av FFmpeg, ett popupärt open source-verktyg för att konvertera mediefiler. Sammantaget är FFmpeg Converter ett bra exempel på hur man kan kombinera ett antal befintliga open source-projekt och ta fram ett kraftfullt verktyg relativt snabbt.

FFmpeg Converter finns för nerladdning på projektsidan på drupal.org.

Switch to English