Filmbasen – tagning 2

SthlmConnection är stolta att presentera en ny, community-berikad inkarnation av filmbasen.se! Filmbasen är en "mötesplats och talangutvecklingscentrum för unga filmare i Stockholms län" och är ett samarbete mellan Fanzingo och Film Sthlm. Webbplatsen släpptes i en enkel förhandsversion redan i oktober förra året, och sedan dess har vi arbetat vidare på det som skulle bli den nya, fullständiga versionen av webbplatsen.

Målet för Filmbasen var att ta fram en transparent och enkel lösning för att hantera ansökningar om filmstöd. De ville också skapa en plattform där unga filmare i Stockholm kan hitta likasinnade och kommunicera med varandra. Utöver det behövde de också ett verktyg för att kommunicera med sina målgrupper.

Lösningen blev en webbplats byggd i Drupal som innehåller dels den informationsdel som byggdes i höstas, och dels den nya community-delen där filmarna kan presentera sig själva och sina projekt, kommunicera med varandra och ansöka om filmstöd.

För att få en bild av allt spännande som händer på Filmbasen rekommenderar vi ett besök på projektsidorna och filmarnas egna sidor, där man kan se klipp ur deras tidigare och kommande filmer!

Switch to English